ГОЛЕМА СОЛАРНА АКЦИЈА
Соларен пакет 1
Селективни “Flat” колектори и комбиниран емајлиран бојлер со два изменувачи
СОЛАРЕН ПАКЕТ MB2-150 MB2-200 MB2-300 MB2-500
Површина 2,5 m² 2 m² 2,5 m² 2 m²
Димензии(mm) 2005x1005 2005x1005 2005x1005 2005x1005
Селективен колектор
Соларни колектори 1 2 2 4
Емајлиран бојлер 150 L 200 L 300 L 500 L
Електричен грејач(3x3Kw) 9 Kw 9 Kw 9 Kw 9 Kw
Термостат
диф.Контролер
Експанзија 12 L 12 L 18 L 24 L
Автоматско соларно лонче
Соларна пумпна група
Капацитет 3 луѓе 4-5 луѓе 5-6 луѓе 8-10 луѓе
Стара цена 53.500 64.000 80.000 106.500
Нова цена 52.000 62.000 77.000 102.000
Соларен пакет 2
Вакуумски колектори и комбиниран емајлиран бојлер со два изменувачи
MB2-150 MB2-200 MB2-300 MB2-500 СОЛАРЕН ПАКЕТ
2,35 m² 2,35 m² 2,35 m² 2,35 m² Површина
15 20 30 40 Број на цевки
Селективен колектор
1 2 2 4 Соларни колектори
150 L 200 L 300 L 500 L Емајлиран бојлер
9 Kw 9 Kw 9 Kw 9 Kw Електричен грејач(3x3Kw)
Термостат
диф.Контролер
12 L 12 L 18 L 24 L Експанзија
Автоматско соларно лонче
Соларна пумпна група
3 луѓе 4-5 луѓе 5-6 луѓе 8-10 луѓе Капацитет
58.000 66.500 89.000 0 Стара цена
57.500 66.000 88.500 114.000 Нова цена
НАПОМЕНА: Во цената не е вклучена монтажа
Соларни колектори
Термосифонски колектор со вакуумски цевки без притисок
Комплет термосифонски сет со бојлер 150 л
Нова цена: 15.900
Стара цена: 21.000
Термосифонски сет со рамен колектор под притисок
Комплет термосифонски сет со бојлер 150 л
вклучува:

Соларен бојлер 150 литри со дебелина на изолација 80 мм

Плочест колектор 2,5 m2

ИНОКС изолирано флексибилно црево (кратко и долго парче), со дебелина на изолација 13 мм

Фитинзи за комплетно поврзување на бојлерот и колекторот

Сигурносен вентил 3 bar

Конструкција за колекторот и бојлерот

Антифриз за соларен систем Propylene Glycol (еколошки и неотровен)

Електричен грејач од 1,5kw со магнезиумова анода

Нова цена: 36.900
Стара цена:39.000
Термосифонски сет со вакуумски цевки под притисок
Комплет термосифонски сет со бојлер 150 л
вклучува:

SPP-I модел под притисок тип HEAT PIPE со контролер, сигурносен вентил P/T

15 вакуумски цевки

Сигурносен неповратен вентил и грејач

Изработени од нерѓосувачки челик

Надворешната обвивка исто така е од нерѓосувачки челик

Нова цена: 41.500
Стара цена:44.000

Соларните колектори и самиот соларен систем мора да бидат изградени од најквалитетните компоненти. Колекторите често се изложени на ниски надворешни температури, дожд, снег и град, а летно време се загреваат и до 200˚ C. Имајќи во предвид дека нивниот период на исплатливост е од 3-5 години, во зависност од објектот, од голема важност за инвеститорот е да одбере квалитетен соларен систем, кој ќе му донесе долготраен бенефит.

Поради тоа, соларниот сет Bosch A1/200/FCC, кој што ние ви го нудиме е наменет за семејство со 2-4 членови, има неверојатни перформанси и најквалитетна опрема за задоволување на вашите потреби.

Цена: 134.500
Соларниот сет се состои од следниве елементи:

Два високоефикасни, селективни, рамни, соларни колектори со алуминиумска рамка. Колекторите се изработени од соларно сигурносно стакло, наменски структуирани за голема пропустливост на сончевите зраци и отпорност на удари

Бојлер 200 л со две спирали

Соларна циркулациона група

Соларна експанзија 18 л

Диференцијален контролер

Антифриз 10 л, 45%

Соларно лонче

Прибор за приклучување, сет за монтирање на колекторите, држачи за кров

НАРАЧАЈТЕ ВЕДНАШ!