Гусан котел кој нема да Ве остави рамнодушни- BOSCH Solid 3000 H

LIVENI_GLAVNA_SLIKA_a_RSBOSCH Solid 3000 H е совршено решение за сите оние кои сакаат да се греат на котел на цврсто гориво од високо квалитетен лиен гус. Идеален е за греење на дрва, бидејќи има исклучително големо ложиште- кај котелот од 32 kW можете да ставите трупец во должина од 48 цм. Освен дрва, котелот може да работи и различни видови на јаглен и брикети.
Гусаните котли од програмата на Bosch се одликуваат со високо квалитетна изработка на гус, богата дополнителна опрема која е вклучена во цената и долг работен век. Покрај тоа едноставни се за вградување, со модерен дизајн.
Гориво: Дрво, јаглен, брикети.

Предности кои ги има котелот Solid 3000 H:
• Долг век на работење
• Топлотен блок од високо квалитетен гус
• Лесна потпала и ложење
• Лесен за чистење
• Посебен отвор за чистење на приклучокот на оџакот
• Висок степен на искористеност
• Мали димензии
• Можност на избор на различни видови на гориво
• Богата опрема која ви е вклучена во цената
Термоманометар
• Регулатор на промаја- врши финално подесување на дотокот на воздух, од кој што зависи висината на пламенот. На тој начин што се влијае врз регулацијата на температурата на водата која циркулира. Овој елемент е од исклучително значење, особено за ноќниот режим на работа.
• Котелска славина
• Сет за чистење.

Лесно дополнување со гориво
Котелот има голема дупла врата, која при отворањето овозможува полесен пристап до ложиштето. Горната врата служи за уфрлање на големи парчиња дрва, додека пак долната, помалата служи за потпала на котелот и чистење. Модификуваната комора е погодна за согорување на поголеми трупци, чија максимална должина е 48 цм и пречник од 150 мм.

Отпорни на кондензација!
Гусаните котли на Bosch се исклучително отпорни на кондензација,но и покрај тоа не треба да работи на температура под 45 степени повратна топла вода. Веќе докажаниот квалитет на котлите од програмата на Bosch ќе Ви овозможат топлина на целиот ваш дом, при тоа ќе ви заштеди дополнителни средства.

Чекори за едноставно палење и ложење на BOSCH Solid 3000 HLIV1_RS
Котелот се пали во неколку чекори:
1. Потурнете ја рачката за димоводен отвор,
2. Поставете ситни парчиња дрво, хартија и малку јаглен на решетката на лозиштето,
3. Запалете ги дрвата за потпала и оставете ја долната врата малку подотворена,
4. Кога ќе се разгори огинот и создаде жар, додадете количина гориво, од горната врата
5. Затворете ја вратата и подесете го регулаторот на промаја во посакуваната позиција,
6. Подесете ја вратата на димоводниот отвор,
7. Во работен режим регулаторот на промаја извршува постојана контрола на дотокот на воздух и осигурува идеална комбинација на гориво и свеж воздух за согорување.

Совет + Особено значајно за горивото кој се користи е да имаа соодветна влажност. Зголемената влажност на горивото може да предизвика дополнителна кондензација во Вашиот котел.

Можеби ќе Ве интересира:
Акција гусан котел Bosch
Ви го откриваме Клучот на малата потрошувачка на дрва!
Карактеристики на котлите на цврсто гориво
Кој вид на дрво е најидеaлно за загревање на вашиот дом

Comments

 1. Jankuloski Mire says:

  Zdrav
  Me interesira koj kotli se najdobri za sistem podno greejne 1 sprat 70 kv i drugi sprat so radiatori vkupna povrsina 140 m odbapred vi se zablagodaruvam

 2. Почитувани,

  Најдобро ќе биде да ни се јавите за подетални информации.
  Телефонот за контакт е: +389 2 3079 802 или +389 2 3090 785

  Со почит,
  Термо систем

Остави коментар

*