Колку вентилите се важни во поставување на системот на греење

Веројатно ни се случило да купиме вентили за поставување на системот за греење и истите за кратко време да се расипат и да станат неупотребливи. Навистина е од голема важност да се внимава на квалитетот на целиот оној фитинг кој се поставува во системот на греење, бидејќи доколку тој ефикасно си ја врши својата работа, ние ќе бидеме помирни и сигурни додека истиот систем подолго време ќе го користиме.

Во овој пост ви прикажуваме презентација за топчести вентили од програмата на Giacomini во која се наведени карактеристиките на вентилите, начинот на испитување во процесот на производство и споредба на факти од лабораториското испитување за рокот на траење на овие вентили.

Остави коментар

*