Потребен материјал за инсталација на водовод со ППР во една бања со Giacogreen фитинг

Дистибуција на вода со цевки од полипропилен широко се употребува кога се потребни едноставни системи со ниски трошоци. Брзата инсталација, малата тежина на материјалот, потполно не токсични (во составот немаат некои отровни материи), висока акустичност и топлотната изолација што ја дава полипропиленот,  води кон тоа неговата употреба масовно да се зголемува.

За да заштедиме на време на нашите читатели и корисници, се одлучивме да направиме едно истражување колку цевки и фитинг, односно колку материјал ќе биде потребен за да ги поврзете елементите во вашата бања со ППР.

Спецификацијата ја направивме  за потребни ППР цевки и фитинг, за  бања составена од основните елементи како што се: када или туш кабина, лавабо, WC школка, машина за перење алишта и бојлер.

За купалило со димензии како на сликата (не поголема од  5 м2) , “најчесто” се потребни следниве девет производи со следниве количини.

Купатило и елементи

  • Колено 900 (степени) Ø20, ќе бидат потребни вкупно 14 парчиња.

Колено

  • Тештик  Ø20, ќе бидат потребни 5 парчиња.

Тештик

  • Цевка Ø20  x 12 m,  должината на цевката во зависнот од големината на купатилото,  може и  да се намали.

Цевка

  • Завшно колено женско Ø20 x 1/2, x 8 парчиња.

Завршно колено

  • Вентил 1/2  x 1 парче се поставува кај туш батеријата.

Вентил

  • Адаптер женски прав Ø20 x 1/x 1 се поставува кај водомерот.

Адаптер

  • Кривинa Ø20  x 1  парче која се користи за премин на една цевка преку друга цевка.

  • Муф Ø20 x 4 парчиња.

Муф

  • Топчест вентил 1/2 женско машки x 1 парче кој се поставува кај водомерот.

Топчест вентил

Доколку се одлучите во вашиот дом да инсталирате полипропилен(ППР) од програмата на Giacogreen и со него да ги поврзете елементите во бањата, повелете на нашата веб страна за да се запознаете со цените. За сите останати прашања ви стоиме на располагање.

Остави коментар

*