Познат е датумот за извлекување на добитниците на субвенциите за сончеви колектори

Ве известуваме дека на 7 Јуни ќе се одржи извлекувањето на добитниците од акцијата за надоместување на дел од трошоците за купување и вградување на сончеви колектори во домаќинствата. Право на учество имаат остварено сите оние кои поднеле барање во соодветниот рок за купување и поставување на сончеви колектори. Сите тие доколку сакаат, имаат право да бидат дел од јавното извлекување кое ќе се одржи во салата Борис Трајковски. Министерството за Економија ќе даде соопштение преку кое сите ќе бидат известени за времето и местото на ова јавно извлекување.solar flaer

Остави коментар

*