Сигурносен вентил R140 Giacomini

Сигурносен вентил се користи во затворени топловодни системи за обезбедување на притисокот на течноста да не ја надмине проектираната величина. Кога ке се зголеми притисокот на течноста над дозволената, вентилот се отвара и го испушта вишокот на притисок во системот по што вентилот се затвара. Се монтира вертикално за да не дојде до собирање на нечистотии од системот.

Големини : 1/2'' ; 3/4'' ; 1'' ; 1''1/4 ; ( 3 bar  и 6 bar )

Производ на GIACOMINI - Италија

Additional Details

Опции за производот

Цена: from MKD545.00

Loading Updating cart...