Сигурносен вентил женски R140R Giacomini

Сигурносен вентил со внатрешен навој се користи во затворени топловодни системи за обезбедување на притисокот на течноста да не ја надмине проектираната величина. Кога ке се зголеми притисокот на течноста над дозволената, вентилот се отвара и го испушта вишокот на притисок во системот по што вентилот се затвара. Се монтира вертикално за да не дојде до собирање на нечистотии од системот.

Големини : 1/2'' - 3 bar

Производ на GIACOMINI - Италија

Технички карактеристики : Номинален притисок : 3 bar Максимална работна температура : 110 °C

Additional Details

Цена: MKD315.00

Loading Updating cart...