Разни вентили

Механичка славина за воздух R90

Механичката славина за воздух служи за рачно испуштање на воздухот од радијаторот. Се поставува на горниот дел од радијаторот. Се изработува со димензии од 1/2'' Производ на GIACOMINI - Италија Повеќе...

Разни вентили

Механичка славина за воздух R66A

Механичката славина за воздух служи за рачно испуштање на воздухот од радијаторот. Се поставува на горниот дел од радијаторот. Се изработува со димензии од 3/8'' Производ на GIACOMINI - Италија Повеќе...

Разни вентили

Автоматска штопна за воздух R200 Giacomini

Автоматска штопна за воздух служи за автоматско обезвоздушување на радијаторот односно автоматски го испуштаат вишокот на воздух од радијаторорт. Се изработуваат како леви и десни автоматски штопни односно со лев и десен навој. Големини : 1'' и 1''1/4 Производ на GIACOMINI - Италија Повеќе...

Разни вентили

Термо вентил за котли на дрва

Термо вентилот за котли на дрва служи за заштита на котелот од прегревање. Големини : 3/4'' Производ на CALEFFI- Италија   Повеќе...

Разни вентили

Регулатор на промаја

Регулаторот на промаја служи за регулација на процесот на согорување кај котлите на цврсто гориво. Се поставува на фабрички обележаното место, на предната или страничната страна од котелот, додека ланчето се поврзува со долната врата на котелот. Големини : 3/4'' Повеќе...

Разни вентили

Автоматско лонче за воздух R88I Giacomini

Автоматско лонче за воздух служи за испуштање на воздухот од системот. Во случај да не се монтира се јавува бучава во системот, проблем со циркулација на водата во системот, појава на воздух, појава на корозија и смалување на работниот век на инсталацијата. Може да се користи во системите за Повеќе...

Разни вентили

Котелска славина R608 Giacomini

Котелска славина служи за полнење и празнење на системите, обично се монтира на најниското ниво на котлите, грејните тела, печките и др. и се користи да се отстрани водата, пареата и воздухот од затворениот систем. Големини : 1/2'' и 3/4'' Производ на GIACOMINI - Италија Повеќе...