Споен и потрошен материјал

Калај

Калајот служи за спојување на бакарните цевки со мек лем. Се користи во инсталациите за греење, во инсталациите за водовод со максимална температура од 110 С. Температурата на топење на калајот се движи од 230 - 250 С Големина : 200 gr. Состав : 97 % L-Sn , Cu 3% Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Паста за мек лем

Паста за мек лем е јако средство за чистење, и помага на лемот на цевките и цевните споеви. Погодно е за чистење на бакар, месинг, цинк но не и алуминиум. Големина : 125 gr. Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Мап Гас

Мап гасот се применува во процесот на лемење на бакарните цевки. Едноставен и практичен за употреба. Состав : Пропан Големина : 400 gr. Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Шајки за бетон

Шајки за прицврстување на перфорираната трака за бетонот. Големина : М6 х 18 Пакување : 100 пар.   Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Перфорирана трака

Перфорираната трака служи за прицврстување на алумпластот за бетонската плоча при монтажата. Големина : 10 метри Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Течен тефлон LOXEAL 53-14

Течниот тефлон служи за брзо и ефикасно дихтување и спојување на навој. Се користи во инсталации за топла и ладна вода, во инсталации за нафта и плин. Големина : 50 ml.   Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Тефлон трака

Тефлон траката служи за дихтување и спојување на навои. Големина : 1/2''   Повеќе...

Споен и потрошен материјал

Коноп

Конопот служи за спојување на навои односно како дихтунг и го спречува капењето на водата од системот. Големина : 250 gr.     Повеќе...

Споен и потрошен материјал

ПВЦ шелна дупла

ПВЦ шелната се користи за монтажа и фиксирање на цевките и алумпластот. Големини :  Ф 15 ; Ф 18 ; Ф 22 ; Ф 28 ; Ф 35 ; Повеќе...