Соларни системи

Соларен сет BOSCH - A2/200/FCC

Соларните колектори и самиот соларен систем мора да бидат израдени од најквалитетни компоненти.Колекторите често се изложени на ниски надворешни температури, дожд, снег и град, а летно време се загреваат и до 200˚ C. Имајќи во предвид дека нивниот период на исплатливост е од 3-5 години,во зависност Повеќе...

Соларни системи

Термосифонски вакуумски колектор со бојлер од 150 л (под притисок)

Системот е под притисок односно затворен систем. Составен е од 15 цевки HEAT PIPE кои се вакуумски, бојлер 150 литра кој е изработен од нерѓосувачки челик (надворешната обвивка исто така е од нерѓосувачки челик), греач од 1,5 kW , сигурносен вентил на температура и притисок, неповратен вентил и Повеќе...

Соларни системи

Автоматско воздушно лонче за солар R99S Giacomini

Автоматско воздушно лонче за солар кое служи за испуштање на воздухот од соларниот систем. Големина : 1/2" Максимална температура е  180˚C Производ на GIACOMINI - Италија Повеќе...

Соларни системи

Циркулациона група со Wilo пумпа за солар R586S-0 Giacomini - единечна

Циркулациона група е составена од сигурносен вентил, еден топчест вентил кој е поставен на еден термометар коj ја проверува  вратената температура, манометар, неповратен вентил, две котелски славини, пумпа Wilo специјална за солар, мерач на проток, механички вентил за испуштање на воздух. Сето тоа е Повеќе...

Соларни системи

Циркулациона пумпа за соларни системи Wilo Star ST

Циркулациона пумпа за соларни системи Големини : 1'' Производ на Wilo - Германија Повеќе...

Соларни системи

Термостатски мешачки вентил за санитарни системи R156 Giacomini

Термостатскиот мешачки вентил за санитарни системи се поставува на линијата од бојлерот кон потрошувачите. Се користи за штедење на топлата вода од бојлерот, на тој начин што може да се ограничи температурата на излезната вода. Се поврзува според означените насоки на телото на вентилот. Линијата за Повеќе...

Соларни системи

Соларен сет со вакуумски цевки и комбиниран бојлер со два изменувачи

Пакетот се состои од комбиниран емајлиран бојлер со електричен греач и два изменувачи за солар, вакуумски селективни колектори со "U" - цевка. Бројот на сончеви колектори варира во зависност со капацитетот на бојлерот. Во пакетот се наоѓа и циркулациона група со специјална Wilo пумпа за солар која Повеќе...

Соларни системи

Соларен сет со "Flat" колектори и комбиниран бојлер со два изменувачи

Пакетот се состои од комбиниран емајлиран бојлер со електричен греач и два изменувачи за солар, селективни "FLAT" колектори. Бројот на сончеви колектори варира во зависност со капацитетот на бојлерот. Во пакетот се наоѓа и циркулациона група со специјална Wilo пумпа за солар која што се грижи Повеќе...

Соларни системи

Комбиниран бојлер со два изменувачи Sun System

Комбиниран бојлер со два изменувачи. Едниот изменувач се поврзува за соларниот систем додека другиот се поврзува со системот за греење. Производ на Sun System - Бугарија Повеќе...