Wilo Economy MHIL – Елегантно и практично решение за станбените комплекси

Градежништвото е една од најбрзо растечките гранки во нашата економија. Не треба многу да читаме или да се едуцираме за тоа да го знаеме, доволно е само да се прошетаме низ нашиот главен град и тоа ќе го заклучиме. Тука секако дека спаѓа и градењето на стамбените комплекси (згради), во кои можеме да Повеќе...

Како да изберете соодветна пумпа за водоснабдување?

  Со зголемувањето на температурите и доаѓањето на летните горештини започнуваат проблемите со водоснабдувањето. Ова претставува голем проблем за голем дел од населението. Особено проблем околу водоснабдувањето се јавува во средините каде водата се користи интензивно за наводнување. Доколку Повеќе...

Сакате ли безбеден и сигурен систем за топла вода во вашиот дом?

Повеќенаменски систем, лесен за инсталирање, безбеден и здрав GX Giacomini проширениот систем е систем за дистрибуција на санитарна вода и системи за греење и ладење. Системот вклучува PEX-b цевки и месинг фитинзи чие запечатување е обезбедено со полимерен прстен. Формата на пластичните Повеќе...

Бунарски пумпи и пумпи за надворешни инсталации

Во голем дел од земјите водата од водоводната мрежа не се употребува за пиење, туку само за санитарни цели и потреби. Последиците од големиот недостиг на вода се чувствуваат секојдневно и навистина не би можеле да знаеме што во иднина би се случувало со водата без која не може да се живее. Токму Повеќе...

Водич при избор за пумпа за водоснабдување

Како резултат на зголемените температури и летните горештини, присутни се проблемите со водоснабдувањето кои се одразуваат на голем дел од населението. Особено проблем околу водоснабдувањето се јавува во средините каде водата се користи интензивно за наводнување. Доколку имате проблеми со Повеќе...

Потребен материјал за инсталација на водовод со ППР во една бања со Giacogreen фитинг

Дистрибуција на вода со цевки од полипропилен широко се употребува кога се потребни едноставни системи со ниски трошоци. Брзата инсталација, малата тежина на материјалот, потполно нетоксични (во составот немаат никакви отровни материи), висока акустичност и топлотната изолација што ја дава Повеќе...

PPR – Инсталација на Giacogreen полипропиленски цевки и фитинг

GIACOGREEN цевките  и фитингот се особено погодни за извршување на дистрибуција на топла и ладна вода за санитарни потреби. Техничките карактеристики  на материјалот од што се направини цевките и фитингот,  се најдоброто  решение  за  инсталации кои се наменети за питка вода, системи за Повеќе...

Пумпи за зголемување на притисок

Во текот на летниот период не ретко се случува притисокот на водата во нашиот дом да е премногу слаб. Овој проблем може да се јави доколку живеете на еден од погорните катови во зградата, или пак вашиот дом се наоѓа на поголема надморска височина. Но како и да е ние денеска сакаме да го презентираме Повеќе...

Wilo – Economy MHIL – Елегантно и практично решение за стамбените комплекси

Градежништвото е една од најбрзо растечките гранки во нашата економија. Не треба многу да читаме или да се едуцираме тоа да го знаеме, само е доволно да се прошетаме низ нашиот главен град и тоа ќе го заклучиме. Тука секако дека спаѓа и градењето на стамбените комплекси (згради), во кои можеме да се Повеќе...