Цевни регистри – решение во вашата бања

Цевен регистарКолку пати до сега не ви се одело во бања бидејќи таму е многу ладно, или пак го вклучувата греејното тело па дури по некое време се осудувате да влезете. Тој проблем може да стане ваше минато бидејќи  загревањето на бањата може да се реши многу едноставно, со цевен регистар кој би можел да се користи и како грејно тело за загревање на простор и како сушална за крпите.

Borpan – цевните регистри (пешкирачи) ги има во две варијанти, офарбан со RAL 9016 односно цевен регистар во бела боја или хромиран цевен регистар. После заварувањето, регистрите одат на полирање и хемиско чистење на површината, поцинкување и неутрализација заради поголема издржливост против корозија што секако е важен фактор кога станува збор за бањи каде влагата е на повисоко ниво. Секој процес се спроведува внимателно за да 5 годишната гаранција биде оправдана.

Тие се доста практични бидејќи се тенки и не завземаат многу простор,  а со својата форма придонесуваат за решавање на пренатрупаноста во нашите бањи, а доколку се одлучите за хромираниот регистар изгледот на вашата бања веќе нема да биде ист.

Карактеристики  на регистар со димензии (500×735)

  • Димензии на цевен регистар

    Димензии на цевен регистар

    Максимална работна температура – 120оC

  • Максимален  работен притисок – 10 bar
  • Извршено испитување –  13 bar
  • Тежина – 4,9 kg
  • Количевство на вода – 2,94 lt
  • Излезна моќ – 431 watt

Цевните регистри ги има во повеќе димензии и во зависност од желбата и потребата односно колкава е бањата за да може да се загрее.  Borpan регистрите за во бања се произведени во согласност со стандардот EN 442,  и истите се сертифицирани со ИСО 9001 :2000.

За разлика од конвенционалните грејни тела за бањи кои се масивни и само го загреваат просторот, регистерот не зазема голем дел од просторот од вашата бања, туку само може да допринесе со тоа што ќе го отвори повеќе, решавајќи го проблемот со пренатрупаност на крпите а воедно и го затоплуваат просторот. За да се заштеди на време и на пари, цевениот регистар за бања, во пакувањето има кит за монтажа составен од:  делови за монтажа, вентил за обезвоздушување и штопна. Секој регистар е спакуван посебно во најлон и во картонска кутија.

Остави коментар

*