Поставување на максимална и минимална температура на Giacomini R470 термостатска глава

Термостатската глава ја има истата функција како и собниот  термостатот односно ја регулира температурата по наша желба.  Giacomini термостатската глава има опција со посебни осигурувачи што се наоѓаат внатре во главата да се намести на одредена температuра, со помош на течностa која се наоѓа во неа  За да имате претстава како би изгледало сето ова и за да ви помогнеме при поставувањето сликовито ќе ја објасниме целокупната постапка.

1. Вадење на горниот дел од главата

Термостатска глава подесувањеЗавртете ја термостатската глава на саканата позиција и потоа извадете го горниот дел,  така што ќе ја повлечете на напред.

Целта е да ја отворите и да можете да ги поставите ограничувачите.

 

 

2. Ограничувачи на температура

Термостатска глава - ограничувачиОграничувачите се користат за регулирање на зададената температура.

Ова значи дека нивната цел е да се постави максималната и минималната температура.

 

3. Поставување на ограничувачот за максимална температура

Поставување на ограничувачи во термостатска главаПодесување на максималната температура се  прави така што едниот од ограничувачите го ставате десно од саканата температура како што е прикажано на сликата.

 

 

4. Поставување на ограничувачот за минимална температура

Поставување на ограничувач за минимална температураПотенцијалната минимална температура се подесува со тоа што ограничувачот го поставувате лево од саканата температура.

 

 

 

5. Местење на термостатски регулатор

Термостатска глава - местење на термостат

За да работи правилно термостатскта глава во дадените температурни ограничувања, потребебно е да го наместите термостаскиот регулатор што се наоѓа внатре во главата, помеѓу ограничувањата.

 

 

6. Затворање на термостатска глава

Термостатска глава затворањеПо завршувањето на горенаведениве постапки вратете го капачето на термостатската глава, во истата положба кога како го извадивте.

Потоа намонтирајте ја термостатската глава на радијторот и тој ќе испушта топлинска енергија, колку е подесена со ограничувачите.

Остави коментар

*