Котел на нафта Buderus

Грејните тела пред 20 години и овие од денешните денови и тоа како многу се разликуваат. Некогаш на овие простори скоро и да немало куќа која не се загревала со помош на котлите на нафта така наречени нафташи. Но од тогаш до денска нафтата има поскапено многу и затоа тие полека се исфрлуваат од употреба и се замеуваат со поефиасни котли. Но сепак иако нафтата полека но сигурно излегува од употреба кога се работи за загреевање, има луѓе коишто сеуште ја избираат оваа опција. Тоа е поради големата ефикасност на некои котли на течно гориво, кои за приближно исти финансии внесувааат комфорт во вашиот дом.

За луѓето кои што сеуште поради некои одредни причини сакаат да го користат овој енергенс во куќните инсталации, ние го препорачуваме Logano G125BE, котел на нафта од германскиот бренд Buderus. Котелот е направен со најнапредна технологија, со модерен дизајн и е со беспрекорен квалитет. Дизајниран е да загреева на пониски температури, за разлика од другите котли и соодветен е за големи простории без разлика дали се работи за дом или некоја установа. Преку новите котли на течно гориво Buderus, ќе се запознаете со новите предности во областа на греењето на нафта. Моделот 125BE користи модерен, високо квалитетен начин на горење на нафтата, со помала емисија на гасови и помало загадување на средината. Инсталиран е во повеќе од 250 000 домови во Европа и поради докажаниот Европски квалитет, G125BE може да се пофали со најголема ефикасност помеѓу котлите на нафта на пазарот воопшто во светот.

Керамичките цевки на котелот се дизајнирани да го рециркулираат гасот во комората, со што доаѓа до испарување на слоевите на нафта и намалување на температурата. Со тоа се доаѓа до многу ефикасно користење на горивото, а исто така се формира азотен оксид. На тој начин, не само што добивате повеќе топлина со секое додавање на гориво, туку котелот останува почист и исфрла помалку штетни гасови во околината. Рециркулирањето на излезните гасови осигурува комплетно прочистување на горивото, чиста комора и поголема ефикасност во греењето.

Доколку од некоја причина се одлучите вашиот дом да го загревате со котел на течно гориво, Buderus котлите се вистинското решение за вас. Но внимавајте со сегашната цена на нафата можеби ќе може и да се издржи, но доколку нафтата и во иднина продолжи вртоглаво да расте, греењето со овој енергенс нема да се исплати.

Остави коментар

*