Презентација на ROTHENBERGER Контролна пумпа за тестирање на работен притисок

3403

Контролна пумпа

Во овој пост ви претставуваме еден навистина одличен и доста употребуван Германски производ од програмата на Rothenberger – Контролна пумпа за тестирање на притисок на инсталација за греење до 60 бари .

Главни карактеристики:

* Високи стандарди за тестирање на работниот притисок

* Индикатор кој го прикажува дефинираниот притисок, така што губењето на притисок во системот може полесно да се открие.

* Користењето на оваа пумпа овозможува сигурни и прецизни резултати во тестирањето, системот со двоен вентил овозможува не само тестирање на пумпата, туку и прецизно прилагодување на притисокот.

* Овозможено е особено прецизно читање на резултатите, со скалирање од 0,1 бари на манометарот достапни одделно.

* Тестирање со црево направено од челична мрежа, како превентива од погрешно читање на резултати кои настануваат со ширење на цревото во текот на работењето.

Димензии на производот:

Ширина на производот: 170 mm
Тежина на производот: 8 кг
Висина на производот: 260 mm
Должина на производ: 720 mm

Остави коментар

*