Запознајте го одблиску вентилот за редукција на притисок, R153P Giacomini

Вентилот за редукција на притисок е автоматски вентил, кој го редуцира и стабилизира притисокот на флуидот во дистрибуцијата на вода, согласно потребите во системот. Своја примена пронаоѓа во компресирани воздушни системи, санитарни инсталации, итн, речиси секаде каде што е потребно намалување на притисокот.
Се препорачува Како превентивна мерка во системот за вода, кој може да спречи оштетување на хидрауличните елементи во системот.

Вентилот за намалување на притисок е развиен согласно со сертифициран quality management system ISO 9001:2008.

Тенички карактеристики:
Опсег на работа: од 1 до 5,5 bar max.
Максимална работна температура 130 °C
Максимален дојдовен притисок : 25 bar

За Инсталација + совети за подесување кликни на сликата во продолжение:

R153P 181214-page-001

Поврзано со темата:

Производи за регулација на притисок од програмата на Giacomini

Сигурносна и регулациона опрема за грејните тела

МЕШАЧКИ ВЕНТИЛ – решение за подготовка на санитарна вода, превенција од изгореници и бактериска заштита

17 совети за да обезбедите системот за греење да функционира

 

 

 

 

 

Остави коментар

*