[Видео] GiacoGreen полипропилен системи и нивна монтажа

GiacoGreen полипропилен системи лужат за инсталации за вода за пиење, па дури и со висок процент на варовник, прехранбени течности, системи за наводнување на градини, дистрибуција во инсталации на компримиран воздух, или вакуум.

Главните предности на GIACOGREEN полипропилен системите се:

  • Долг век на траење (поради неговата отпорност на агресивните елементи)
  • Ниски загуби на притисок (цевки и фитинзи имаат многу мазни површини)
  • Не е токсичен (гарантирани со внимателен избор на суровини и современи технолошки продуктивни процеси)
  • Не фаќа каменец (феноменот на ограничување на делови поради варовник, нечистотии и оксидација е сосема отсутен)
  • Висок акустичен и термички изолатор (карактеристики на материјалот и дебелината се направени да системот е способен за апсорпција на звукот, со термоизолација се намалува загубата на топлина, и формирање на кондензација )
  • Фитингот со метални делови е доста сигурен (поради стекнатото искуство на GIACOMINI во производството повеќе од над 50 години)
  • внимателно пакуваат за да се даде максимална заштита, лесно порибување и транспортот.

Самите производи можете да ги разгледате во категоријата PPR цевки и фитинг. Додека каталогот можете да го симнете и од тука.

Trackbacks

  1. […] GIACOGREEN ® цевките и фитинзите се особено погодни за спроведување на системите за дистрибуција на топла и ладна вода за хидро-санитарна примена. […]

Остави коментар

*